Baka godare bröd med surdeg!
Att baka med surdeg är en gammal tradition som har fått nytt liv de senaste åren. Inte så konstigt - bröd bakat på surdeg får fin konsistens, håller längre och har bättre näringsvärde än bröd bakat enbart på jäst. Framför allt smakar det fantastiskt!
Gör din surdegAtt starta upp en surdeg kräver lite tid och vilja men resultatet blir oslagbart! Här finns receptet för att göra din egen surdeg. Ljust surdegsbrödEtt smakrikt, lite ljusare surdegsbröd med god skorpa och härlig smak. Lite jäst och lång jästid ger ett lätt syrat och lagom luftigt bröd. Ljust formbröd med surdegEtt gott frukostbröd, utmärkt att rosta. Även fint som tillbehör tillexempel till sallader istället för en vanlig formfranska. Surdegsbröd med dinkelDinkel ger fin smak åt bröd och i detta surdegsbröd blir det härligt smak och vacker yta. Knådfritt dinkelbrödInga konstigheter, bara mjöl, vatten och salt. Det här receptet kräver varken degblandare eller starka armar men däremot tid till att passa degen. Enkelt surdegsbrödEn enkel grunddeg bakas ut till bullar. Ett recept på surdegsbröd som är lätt att lyckas med! Surdegsbaguette med durumveteEtt ljust, frasigt och smakrikt bröd som passar fint till mat och på en buffé. Perfekt bröd till många soppor! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarÄppelbullarIngenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder! ChokladkakorRött i chokladenEn riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant? EfterrätterBaka en cocoskaka i helgen!Cocos passar fint i en mängd olika rätter, från grytor och soppor till drinkar eller kakor. Smaken är lite sötaktig och går bra att kombinera med olika typer av smaker. Nu finns ett helt nyskapat recept på en god cocoskaka som passar fint både som efterrätt och till fika. Servera i tunna skivor till ett gott te, eller varför inte tillsammans med glass och fruktsallad till efterrätten? Dessutom blir den bara godare när den fått vila över natten! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|