Souleymane Coulibaly gjorde sitt nionde mål i U17-VM

Coulibalys fantastiska framfart i U17-VM har inte gått obemärkt förbi.

Sportbladet har tidigare skrivit att ”nye Drogba” jagas av Real Madrid.

När åttondelarna spelades färdigt på fredagen stärkte han sina aktier ytterligare med ännu en fullträff.

Coulibaly nätade igen.

Nu blir det dock inga fler mål för Coulibaly. Hans Elfenbenskusten åkte ur turneringen i åttondelsfinal efter att ha tappat en 2-0-ledning.

Coulibaly öppnade målskyttet redan efter tre minuter. Superlöftet har därmed gjort nio (!) mål i U17-VM. En notering han lär vinna skytteligan med, trots att kvartsfinaler, semifinaler och finalen återstår. Elfenbenskusten ökade sedan på till 2-0 i 25:e och Frankrike såg ut som ett slaget lag.

Fiasko för Afrika

Men ”lilla Les Bleus” skulle komma tillbaka. Laget fick chansen att reducera på straff innan paus och kunde sedan göra två mål i andra halvlek. Vändningen var ett faktum. Elfenbenskusten pressade på i slutet men lyckades inte få till en kvittering, trots att Frankrike fick en man utvisad i slutskedet.

Turneringen får ses som ett fiasko för Afrika. Inför kvartsfinalerna är samtliga lag borta, Kongo, Burkina Faso, Rwanda och Elfenbenskusten.

Nämn orden VM, Mexiko och Argentina och de flesta engelsmän minns med bitterhet hur Diego Maradonas "Guds hand" besegrade dem i kvartsfinalen 1986.

Nämn Argentina och straffar och många engelsmän minns debaclet i Frankrike-VM 1998.

Nathaniel Chalobah var bara tre år gammal den gången – men i går tog han och hans unga lagkamrater en slags revansch på Argentina i U17-VM i Mexiko när engelsmännen var bäst på att hålla nerverna i styr från elva meter. Efter 1–1 under ordinarie tid på en regntung plan i Pachuca kunde sen Chalobah skicka in den avgörande straffen i åttondelsfinalen fram till 4–2 halvannan timme senare.

Nu väntar Tyskland, en annan ärkefiende, för England i kvartsfinal.