Kycklinglasagne

Ett annorlunda sätt att laga lasagne. Ett ovanligt gott sätt!

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

Lasagne

  • 500 g lasagneplattor (förkokta)
  • 600 g kycklingkött (benfritt)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 200 g broccoli
  • 10 dl vit sås, bechamelsås
  • 1 msk curry
  • 1 msk honung eller socker
  • 2 dl riven ost
  • salt och peppar
  • smör och olivolja till stekning

Sås

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt och vitpeppar

Gör så här:

Gör två satser vit sås. Smält smöret i en kastrull, på låg värme. Vispa i mjölet och låt smör- och mjölmassan fräsa någon minut. Ta kastrullen av värmen om massan ser ut att bli bränd. Vispa ner mjölken i grytan. Öka värmen samtidigt som du vispar i såsen. Låt såsen koka upp och sänk värmen.

Såsen ska puttra i 6-10 minuter, rör i den och ta såsen av plattan om den riskerar att brännas. Smaka av såsen med peppar, salt och curry. Tillsätt honung eller socker för att runda av smaken. Ställ av såsen eller låt den stå på svag värme.

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Fräs den i lite smör och låt den steka färdigt på lägre värme. Lägg det åt sidan.

Skala morötterna, ansa broccolin. Finhacka löken och tärna morötterna. Skär ner broccolin i mindre bitar. Fräs lök och morötter, tillsätt broccolin efter en liten stund och pressa ner vitlöken. Låt grönsakerna mjukna. Blanda grönsakerna med kycklingen.

Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar sås i botten, varva lager med lasagneplattor med sås, grönsaker och kyckling. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.

Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.

Gillar du det här receptet? Fler goda lasagnerecept hittar du på vår systersida www.lasagne.nu!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se

Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

browniesrecept.se


Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

Kladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god!

Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt.

En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit?

 kladdkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...