KycklinglasagneEtt annorlunda sätt att laga lasagne. Ett ovanligt gott sätt! Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Lasagne
Sås
Gör så här:Gör två satser vit sås. Smält smöret i en kastrull, på låg värme. Vispa i mjölet och låt smör- och mjölmassan fräsa någon minut. Ta kastrullen av värmen om massan ser ut att bli bränd. Vispa ner mjölken i grytan. Öka värmen samtidigt som du vispar i såsen. Låt såsen koka upp och sänk värmen. Såsen ska puttra i 6-10 minuter, rör i den och ta såsen av plattan om den riskerar att brännas. Smaka av såsen med peppar, salt och curry. Tillsätt honung eller socker för att runda av smaken. Ställ av såsen eller låt den stå på svag värme. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Fräs den i lite smör och låt den steka färdigt på lägre värme. Lägg det åt sidan. Skala morötterna, ansa broccolin. Finhacka löken och tärna morötterna. Skär ner broccolin i mindre bitar. Fräs lök och morötter, tillsätt broccolin efter en liten stund och pressa ner vitlöken. Låt grönsakerna mjukna. Blanda grönsakerna med kycklingen. Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar sås i botten, varva lager med lasagneplattor med sås, grönsaker och kyckling. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost. Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet. Gillar du det här receptet? Fler goda lasagnerecept hittar du på vår systersida www.lasagne.nu! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! BrowniesBlondies - brownies med vit chokladBrownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad! KladdkakorChokladpajKladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god! Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt. En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|