ed
frukter,
ambulance kryddor och sötsaker. Här på Bali ska man alltid förhandla om priset på marknaden, även balineserna förhandlar när de handlar!” width=”625″ height=”468″ class=”size-large wp-image-715″ /> Vi fick följa med till den lokala marknaden. Superkul att få gå runt med en ”local” som visade alla lokala grönsaker, frukter, kryddor och sötsaker. Här på Bali ska man alltid förhandla om priset på marknaden, även balineserna förhandlar när de handlar!
Här skapas de små förpackningar med blomblad som man kan se överallt här på Bali. Offer till gudarna för tur och lycka.
Vi fick besöka risfälten och se vilket jobb det ligger bakom det ris man äter. Helt fantastiskt vilket slit!
Bjöd på välkomstdrink, hemmagjort iste.
Vi fick göra varsin traditionell offergåva. De görs helt från scratch med bambublad och blommor. En familj offrar ungefär 50 stycken (!!!) varenda dag.
Vi fick se hur de gör kokosolja. Vilket projekt! Riven kokos blandas med vatten och silas. Vattnet kokas och skiktas tills dess att endast ren olja är kvar.
Alla ingredienser var färska och från Bali. Så fräscht!
Annika mosar kyckling till våra grillspett.
Yummy.
Full koncentration, peanutsauce in the making!
Det färdiga resultatet! Vi fick göra ca 8 olika rätter. Så himla gott blev det :)
Till efterrätt serverades banan kokad i palmsocker. Spännande!
När kursen började lida mot sitt slut öppnade sig himlen och det fullkomligt öste ner. Hej regnsäsong!
.