Har du någonsin försökt baka en sån där ”riktig” fralla, en sån man köper. En köpefralla helt enkelt. Efter otaligt många frallbak kan jag nu berätta hur man gör.
Kanske har du precis som jag försökt göra köpefallor på vetemjöl, eller vetemjöl special för att få det luftigare? Glöm det! Det funkar inte! Manitoba Cream-mjöl är hela hemligheten! Det gör det otroligt mycket mer luftigt!
Så, med den vetskapen är det bara att baka iväg!:)
Till frukost för 4 pers:
20g jäst
1,75 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk sirap
2 msk olja
4 dl mjöl (manitoba cream)
Lös upp jästen, saltet och sockret i det ljumna vattnet.
Knåda degen för hand i ca 30 min, eller använd degblandare i 15 min (galet mycket enklare:)
Låt sedan degen jäsa under duk i 40 min.
Dela upp degen och forma bullarna på en plåt. Låt dem jäsa i 30 min under duk.
Grädda dem i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
Klart!
Fler frallor och bröd hittar du på http://www.hembakt.se
/hembakt
Senaste kommentarerna