Dunkade in avgörande frispark – inför mängder av scouter

Mohamed Bangura blev AIK:s matchvinnare i dag.

Då passade Mohamed Bangura på att göra sitt sjätte mål för säsongen.

Detta med en mäktig frispark – som innebar att AIK vann med 2–1.

Följ ämnen
AIK Fotboll

Liverpool. Tottenham. Ajax. Några Serie A-klubbar. Och ett par till.

Det fullkomligt vimlade av storklubbar på Råsunda i dag.

Två av anledningarna till det hette Bangura. AIK:s två anfallare från Sierra Leone har gjort succé och har vållat stort intresse från andra klubbar.

Ibrahim skapade chanser

I dag visade de varför. Den allsvenska skytteligaledaren Ibrahim, eller "Teteh" som han ofta kallas, skapade mängder av målchanser, men ineffektivitet och en storspelande Etrit Berisha i Kalmars mål gjorde att han lämnade matchen mållöst.

Det gjorde inte hans namne Mohamed, som gjorde comeback efter en fotledsskada. Efter 34 minuter tog han hand om en frispark vid det vänstra straffområdeshörnet. Han stegade fram och avlossade då ett hårt skott som gick över muren, mot den högra stolpen. Berisha fick några fingrar på bollen, men lyckades inte rädda skottet – och ställningen var 2–0 till AIK.

– Jag brukar inte ta frisparkarna, men jag frågade om jag fick ta den. Det fick jag, och jag visade att jag kan ta dem, säger Bangura med ett leende till Canal Plus.

”Inte nöjda”

2–0-resultatet, som målet alltså innebar, var kanske inte var helt rättvist. AIK fick inte spelet att stämma och Kalmar var under delar av den första halvleken det bättre laget.

– Vi är inte nöjda. Vi får inte tag i bollen alls och Kalmar styr och ställer. Men vi är farliga när vi ställer om och gör två mål två fasta situationer, sade matchens första målskytt Robert Åhman Persson till Canal Plus efter 45 minuter.

De två målen räckte till seger. Kalmar lyckades visserligen reducera efter 79 minuter genom Daniel Sobralense, men närmare än så kom de inte, trots ett par heta chanser. Men AIK, med en storspelande Ivan Turina i målet, vann med 2–1 och har nu lika många poäng som tvåan Elfsborg, som dock har en match mindre spelad.

– Det var den sjätte raka segern, det är helt fantastiskt. Jag är jättenöjd. Men vi känner att vi fick kämpa in till slutet, säger AIK:s tränare Andreas Alm.