Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Vi är Sveriges mötesplats för Reggio Emilia-inspirerad pedagogik och fortbildar pedagoger och förskollärare med bland annat estetiska verktyg. Se vårt programutbud.

KLICKA HÄR

Vad letar du efter?

Våra produkter

  • Återbruk som kreativ kraft Författare: Nina Odegard Svenska | Häftad | Utgiven 2015 I Återbruk som kreativ kraft berättar författaren, förskolläraren och pedagogistan Nina Odegard om hur man kan arbeta kreativt och med hållbar utveckling och delaktighet med alla de material som tidigare bara sågs som skräp men som visat sig kunna förtrolla och förhäxa, skapa och förgylla barns och pedagogers förskolevardag som inget annat. Nina Odegard sätter fokus på både de politiska, filosofiska, pedagogiska och kreativa ingångar och möjligheter som ryms i arbetet med återbruksmaterial på förskolor och skolor samtidigt som hon bjuder på många inspirerande exempel från de projekt som hon själv har arbetat med på ett kreativt återbrukscentrum i Grenland, och på flera förskolor i Norge. Översatt till svenska av Annika Claesdotter.
    216:-
  • En skola som berör Författare: Per Dahlbeck och Kerstin Lagrell Svenska | Häftad | Utgiven 2014 Denna bok berättar om hur man kan arbeta med Reggio Emilias pedagogiska filosofi även i grundskolan, utifrån de erfarenheter som lärare och skolor som medverkade i Reggio Emilia Institutets treåriga skolprojekt gjorde. Boken tar också upp frågor om skolan som en demokratisk kunskapande mötesplats, pedagogisk dokumentation, mm. Redaktörer Per Dahlbeck och Kerstin Lagrell
    475:-
  • Bygg & konstruktion i förskolan Författare: Mia Mylesand Svenska | Häftad | Utgiven 2007 Bygg och konstruktion är ett av de språk barn kan använda när de utforskar sin omvärld och skapar sig sin egen identitet. Det handlar om bild och skapande, estetik och geometri, matematik och språk, empati och förhållningssätt. Bygghörnan ska vara en mötesplats för alla barn, oavsett kön och ålder. Med text och bild beskriver Mia Mylesand hur arbetet under många år växt fram på den förskola där hon arbetar. Boken ger idéer på hur man som pedagog kan gå in och ge barnen större utmaningar.
    232:-
  • Att fånga lärandet Författare: Christina Wehner-Godée Svenska | Häftad | Utgiven 2000 En bok om pedagogisk dokumentation med hjälp av olika medier. Christina Wehner-Godée delar här med sig av sin erfarenhet av pedagogisk dokumentation under sitt arbete som lärarutbildare. Boken tar avstamp i frågorna: Vad är meningsfullt att dokumentera och varför? Hur fungerar de olika hjälpmedlen? Vad kan dokumentationen få för konsekvenser i ett förändringsarbete?
    375:-
  • Bygga en plats för möten – ett projekt i nära relation med omvärlden Författare: Ewa Hedenkvist, Bettan Lorentzson & Camilla Meyer Svenska | Häftad | Utgiven 2018 I Bygga en plats för möten – ett projekt i nära relation med omvärlden (Lärarförlaget) bjuder förskollärarna Ewa Hedenkvist, Bettan Lorentzson och Camilla Meyer på en praktiknära inblick i hur barn och pedagoger (och föräldrar) kan arbeta projekterande i förskolan, och med sin omvärld – och hur berikande det är för alla inblandade, även för gammeltanter och betonggjutare. De berättar om såväl svårigheter (hur väljer man bland barnens många förslag) som glädjeämnen ("Nu är det inte på låtsas, nu är det inte i tanken. Nu är det på riktigt", som ett av barnen sa när byggandet av bänken kom igång) – och författarna, liksom barnen, delar här med sig av hur de undersökt, dokumenterat, reflekterat, skapat ...
    306:-
  • Delaktighet Författare: Francoise Dubois, Harold Göthson, Ingela Söderholm Svenska | Häftad | Utgiven 2019 Det här är en bok som visar varför förskolor och skolor måste jobba med delaktighet och hur man kan göra det genom att förbinda förskolans och skolans demokratiska uppdrag med barns och lärares vardag. Författarna bjuder på många igenkännbara vardagsexempel från förskola och skola, vilka de sedan tar sig an med olika reflektionsanalyser. Ett reflekterande som även gör läsaren delaktig, inte minst inför hur man kan jobba vidare med detta i den egna praktiken.
    325:-
  • En spagettiröra av röster Författare: Harold Göthson och Birgitta Kennedy Svenska | Häftad | Utgiven 2015 I En spagettiröra av röster – Om en förskolas förändringsarbete berättar Birgitta Kennedy (Trollets pedagogista under många år) och Harold Göthson (Trollets pedagogiska organisationskonsult) om en kommunal och Reggio Emilia-inspirerad förskolas utvecklingsarbete under tre decennier. Boken rymmer såväl konkreta berättelser om olika projekt och Trollets vardag som författarnas reflektioner kring det. Boken sätter också in Trollet i en historisk kontext om förskolans utveckling i Sverige och för också en diskussion om var förskolan står idag och vilka som är dess framtida utmaningar. Men framförallt visar den hur man på just Trollet arbetat för att försöka skapa den lärande, demokratiska och kunskapsutvecklande mötesplats som man önskar att förskolan skall vara. Det här är en bok för såväl pedagoger och förskollärare som rektorer, förskolechefer, skolutvecklare och politiker – och studenter på lärarutbildningar och föräldrar.
    337:-

maria   liten puff ny.jpg

WORKSHOP TECKNA OCH MÅLA

17 april i vår ateljé, en eftermiddag med ateljeristan Maria Kozlowska med experiment med olika verktyg och tekniker av teckning och måleri. Praktiskt arbete varvas med exempel från förskolor. Inspiration, utmaning och verktyg som berikar barnens vardag på förskolan.

Gunilla Essen Och Leicy Olsborn Bjorby

ATT UTVECKLAS OCH LÄRA TILLSAMMANS – MED PEDAGOGISK DOKUMENTATION SOM FÖRHÅLLNINGSSÄTT, 23 APRIL 2024

En föreläsning om hur man kan arbeta med pedagogisk dokumentation i förskola och skola för att utveckla verksamheten tillsammans med barn och elever. Ett undersökande om hur pedagogisk dokumentation kan bli till en ”kollega” som är svår att vara utan, när nyfikenheten blir till en stark drivkraft och dokumentationen blir till både ett verktyg och ett förhållningssätt.

Pedagogisk Dokumentation Karin Gandini

PEDAGOGISK DOKUMENTATION SOM SÖKER KOMMUNIKATION, 28 MAJ

Föreläsningskväll som ger en introduktion i visuell kommunikation och i hur du på olika sätt kan tydliggöra det du vill förmedla i pedagogiska dokumentationer. Med Karin Gandini, grafisk formgivare, idéutvecklare och kreativ ledare.