Rabarberpaj light

Härlig och smarrig tysk rabarberpaj – Rabarberpaj  light – baserad på traditionella Appfelpaj light receptet – ett enkelt recept på tysk rabarberpaj? Vågar du prova? Fortsätt läsa Rabarberpaj light

Originally posted 2009-09-17 18:43:22. Republished by Blog Post Promoter

Knäckig rabarberpaj

En jättegod Rabarberpaj, men inget för den som bantar… Sätt ugnen på 200ºC. Blanda samman havregryn, mjöl och socker. Rör ner smöret och tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min. Låt den svalna. Skala och skär rabarberna i rabarberskivor. Fördela dem i pajskalet. Smält smör och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt den sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred ut såsen över rabarberna. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Tid: 1 timme

Muffins 6 portioner
Du behöver:

Pajdeg:
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smält smör

Fyllning:
4 rabarber
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100 g flagad mandel

Originally posted 2009-09-17 18:36:26. Republished by Blog Post Promoter

Apelsin och rabarberpaj

Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner rabarberskivorna i påsen och skaka om tills all ”krydda” fastnat på äppelbitarna. Häll ner rabarberskivorna i en pajform (inget behov av att smöra innan) och häll sedan över pajsmulorna. Ställ in i ugnen i minst 20 minuter. Ät och njut med glass!

Sätt ugnen på 225 grader.

Det här behöver du:
3dl vetemjöl
3/4dl + 2msk strösocker
1 stor tesked vanillin socker
1/2 tsk salt (vilket du kan låta bli om smöret är saltat)
150g smör
5 medelstora rabarber i tunna rabarberskivor
finrivet skal av 2 medelstora apelsiner
1 msk kanel

Originally posted 2009-09-17 18:18:16. Republished by Blog Post Promoter

Socker rabarberkaka

Ingredienser
4-8 rabarber beroende på storlek
4 ägg
2 dl Dansukker Brun Farin Strö
1 tsk kanel
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl Dansukker Fibrex
75 g smält smör eller margarin

1. Sätt ugnen på 175º.

2. Vispa ägg och farin pösigt.

3. Blanda kanel, vaniljsocker, potatismjöl, Fibrex och bakpulver, och rör ner i smeten.

4. Rör i det smälta smöret.

5. Skala rabarberna och dela varje rabarber i 12 rabarberskivor. Tag bort kärnhuset.

6. Smörj en eldfast form och lägg rabarberna i botten på denna. Häll på smeten och grädda rabarberkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

rabarberkakan serveras ljummen med vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 02:02:57. Republished by Blog Post Promoter

Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj (smulpaj) – enkel rabarberpaj recept – lätt att laga en god smulpaj med rabarber. Denna rabarberpaj är en klassiker som kan ätas med både  vaniljsås eller vaniljglass.  Rabarberpajen är härligt knäckig med knaprigt smuldegtäcke och knapriga rabarberbitar. Fortsätt läsa Knäckig rabarberpaj

Originally posted 2011-06-21 19:23:02. Republished by Blog Post Promoter

Min mjuka rabarberkaka

Smält 2 msk smör i en stekpanna. (Eller en snygg form/eldfast.)
Lägg i skivade rabarber och strö på 3-5 msk socker.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner vetemjölet med bakpulver och och rör i detta i äggsmeten, tillsammans med gräddmjölken.
Blanda sist i det avsvalnade smöret.
Häll därefter på detta över rabarberskivorna
och grädda i 175-200* i ca 35 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Ingredienser:
5-8 goda rabarber
2msk.smör
3-5 msk socker
2 ägg.
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl gräddmjölk
50-75 gr smör

Originally posted 2009-09-17 01:56:20. Republished by Blog Post Promoter

Min rabarberpaj

Perfekt recept för 4 personer och otroligt gott!

Ingredienser:

Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk socker
100 g margarin
Fyllning:
6 rabarber stjälkar
2 msk socker

Gör såhär:
Smörj formen. Finfördela margarinet och blanda med mjöl och socker till en grynig massa. Skär rabarberna i tunna 1 centimeters skivor och lägg dem i formen. Strö över socker och därefter smuldegen. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader, tills pajen blivit ljusbrun.

Originally posted 2009-09-16 23:19:18. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med glass

Denna mycket uppskattade paj brukar jag göra av James Grieve-rabarber. Gör pajdegen av lika delar (i vikt) mjöl och smör. Sätt till mjölet ca en matsked vatten per 100 g mjöl, och finfördela det fuktade mjölet. Låt stå 10 – 20 min. Knåda ihop mjöl och smör, låt det inte bli varmt eller ens ljummet. Gör ett mycket tunnt pajskal. Fodra en smord pajform med skalet (låt skalet vikas över kanten på formen). Fortsätt läsa Rabarberpaj med glass

Originally posted 2009-09-17 18:22:06. Republished by Blog Post Promoter

Skånsk rabarberkaka med vaniljsås

Så här går du tillväga för att baka en världsklassiker – den skånska rabarberkakan med vaniljsås! Sätt ugnen på 200 grader. 
Smöra en gjutjärnsstekpanna med höga raka kanter. 
Lägg ett tillklippt smörpapper i botten. Blanda ströbrödet och sockret. 
Lägg ett lager i botten, bara så det täcker ordentligt.

Lägg på ett lager rabarbermos, ca 2 cm tjockt.
Mer ströbröd, sedan rabarbermos, till sist ytterligare ett tjockt lager ströbröd.
Klicka på ordentligt med smör på ytan och grädda i ca 200 grader 30-40 min.
Ytan ska bli läckert knaprig.
Låt kakan svalna, dra med en kniv runt kanten och skaka pannan.
Lägg ett fat på och vänd hastigt upp och ner.
Dra bort smörpapperet och vänd kakan igen så att den knapriga sidan kommer upp.
Pudra ev lite florsocker över kakan.
Servera med vaniljsås.
Det här behövs:
ca 5 dl osockrat rabarbermos
ca 5 dl ströbröd av kavring
3 dl strösocker
50-75 g smör
ev. florsocker

Originally posted 2009-09-17 01:50:10. Republished by Blog Post Promoter

Godaste & bästa rabarberpaj recepten!