Champinjonsoppa
Det här är den perfekta champinjonsoppan! En härligt krämig och värmande soppklassiker som blir extra rund och god i smaken genom rikligt med grädde. Enkel att laga, lyxigt att avnjuta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
För alla
Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera grönsaksfonden.
Gör laktosfri: kontrollera grönsaksfonden. Använd grädde, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i grönsaksfonden. Ersätt grädde och mjölk med t ex sojaeller havrebaserad grädd-/mjölkersättning. Använd mjölkfritt matfett.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj havredryck istället för mjölk och havrebaserad matlagninsgrädde istället för grädde. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod soppa! Persilja och chiliflakes på toppen. Bjöd på krutonger till separat som var rostade i smör o vitlök. Magdalena Blomqvist
Magdalena
2024-04-11Jättegod! Det är väl värt mödan att ha champinjoner "på tre sätt" i den, det kändes lyxigt. Konjak eller vitt vin ska jag ta med nästa gång och persilja ovanpå.
Marie
2024-04-05Jag använde kastanjechampinjoner och tog av det bruna skinnet på hatten. Det är mera smak och tuggmotstånd i dem. Jättegod soppa! Britt-Marie
Britt-marie
2024-03-26