En dag för alla bokälskare
23 april är det Världsbokdagen, en dag som verkligen är värd att uppmärksammas.
Nu i digitala tider har bokläsandet tyvärr hamnat lite i skymundan, men för kokböcker är intresset fortfarande stort.
Här ser du några av mina bidrag för att förbättra matglädjen och folkhälsan över världen.
För 15 år sen startade jag den här bloggen och det ledde vidare till i dagsläget åtta kokböcker, ett fantastiskt roligt och givande sätt att få sprida min matfilosofi.
Jag har själv ätit mig till en bättre hälsa med hjälp av maten som finns här på bloggen och i mina kokböcker, det känns fint att ha fått möjligheten att dela med mig av den erfarenheten.
Alla recept är lagade hemma i mitt kök, det är naturligt glutenfritt som gäller och många går även att laga mejerifritt.
Mina bakverk och desserter innehåller inte heller vitt socker eller artificiella sötningsmedel utan naturlig sötma, oftast från frukt, bär och grönsaker.
Jag jobbade som kallskänka, kock och köksmästare i 18 år innan en svår ryggskada satte stopp för min restaurangkarriär, så alla mina recept är skapade med den kunskapen i bakgrunden.
Till Gröna, sköna tillbehör och Baka med frukt & grönt fick jag dessutom det stora förtroendet och glädjen att ta alla matbilder själv.
Där kunde jag kombinera mitt matintresse med det för naturfotografering, en härlig utmaning.
Länkarna här nedan går till Bokus, kokböckerna finns även i den övriga nätbokhandeln, att beställa hem hos din lokala bokaffär och på Biblioteket.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker (med Lars-Erik Litsfeldt)
Här finns de kokböcker som numer är slutsålda men finns att ladda ner till dator, platta eller telefon som E-böcker:
Gammaldags husmanskost på nytt sätt – Recept och tips för glutenfri LCHF och Paleo (med Annika Dahlqvist)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Här finns de som är översatta till engelska som E-böcker:
Low Carb High Fat and Paleo Slow Cooking
Och sist men inte minst, här finns bönkokboken inbunden på norska.
Dela gärna inlägget vidare om du har vänner som också tycker om naturligt god mat att njuta av.
Här nedan en bild från de jämtländska skogarna där jag tog bilderna till Gröna, sköna tillbehör.
Här kan du läsa en fin recension av boken inne hos Diet Doctor.
Här några rader ur recensionen som gjorde mig extra varm om hjärtat:
”Birgitta har själv fotograferat alla rätter i boken. Hon har helt klart talang inom detta område.
Jag kan nästan känna doften av gran, känslan av att gå på daggvåt mossa och få fylla lungorna med frisk fjälluft.
I jämförelse med många andra kokböcker, där dekorationen ibland kan kännas viktigare än själva maten, är hennes foton både befriande enkla och mycket vackra.”