rödvinsmarinerad älgrostbiff med potatisgratäng o pepparotslingon 4 pers
1 kg älgstek
2 dl rödvin
1 msk rosmarin
1msk timjan
2 vitlöksklyfftor
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
saften av en halv citron
pepparrotslingon.
2 dl frysta lingon
1 dl socker
en halv dl riven pepparrot
blanda ihop
lägg älgsteken i en kraftig plastpåse, häll i den blandade marinaden,förslut väl o mariner i två tre dyngn i kyl.
lyft ut steken o torka av steken men spar marinaden.bryn steken runt om i stekpanna.sätt steken i ungn
i 130 g.vid 55 g ta ut steken o linda in den i folie, låt vila 20 min innan du skivar den.koka upp stekskyn o
lite av marinaden.red av me maizena brun. smaka av med salt o peppar. servera med potatisgrateng
pepparotslingon o lättkokt broccoli
2 dl rödvin
1 msk rosmarin
1msk timjan
2 vitlöksklyfftor
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
saften av en halv citron
pepparrotslingon.
2 dl frysta lingon
1 dl socker
en halv dl riven pepparrot
blanda ihop
lägg älgsteken i en kraftig plastpåse, häll i den blandade marinaden,förslut väl o mariner i två tre dyngn i kyl.
lyft ut steken o torka av steken men spar marinaden.bryn steken runt om i stekpanna.sätt steken i ungn
i 130 g.vid 55 g ta ut steken o linda in den i folie, låt vila 20 min innan du skivar den.koka upp stekskyn o
lite av marinaden.red av me maizena brun. smaka av med salt o peppar. servera med potatisgrateng
pepparotslingon o lättkokt broccoli
Kommentarer
Trackback