tisdag 12 maj 2009

Rabarberkräm



Jag har fått rabarber, älskar rabarber.
Så nu har jag gjort rabarerkräm som jag äter till frukost, mellanmål, kvällsfika, istället för sylt till pannkakorna - snart ser jag ut som en rabarber.

Men jag efterlyser fler recept med rabarber, i mat, smarriga pajer och kakor, chutney mm. Kan du dela med dig av ditt recept?




och här är receptet, men det kan ni väl redan?

700 g rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
2 1/2 msk potatismjöl
1 tsk socker

Skär rabarberna i cm tjocka bitar. Koka upp vatten och socker, lägg i rabarbern och koka den mjuk. Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Låt krämen koka upp. Häll krämen i en skål och stö över lite socker så att den inte skinnar sig.

1 kommentar:

  1. Hej på Arla finns ett jättegott recept på rabarberkyckling!! Prova o njut!!//Camilla

    SvaraRadera