HJORTKÖTT VAR ursprungligen känt som köttet för kungligheter, då bara dessa och det övriga hovet fick föda upp och äta hjort. Idag är hjortkött som "gjort" för det moderna köket eftersom det är mycket fettsnålt och perfekt vid snabb tillagning vid hög temperatur.

SÖDERÅSHJORT AB består av uppfödare med lång och bred erfarenhet av djurhållning vid Söderåsen i Skåne.  Affärsidén är att via ett starkt eget varumärke, djurvänligt föda upp, förädla och slakta hjortar från egna hägn belägna vid Söderåsen. En stabil avsättning av färska hjortprodukter över nästan hela året skall eftersträvas. Vår filosofi är att djuren ska leva så naturligt som möjligt och vid slakttillfället skjutas av i sin hemvist. Värt att poängtera är att hjortarna huvudsakligen slaktas vid 1 års ålder, detta för att garantera en produkt av yttersta kvalité. En hög kvalitetsnivå i alla led samt att så djurvänligt som möjligt hantera hjortarna är företagets självklara riktmärke.

SE ÄVEN VÅR FOLDER klicka på bilderna här bredvid och ta del av vår foldrar i PDF-format.


 
 
Hjort. Snabbt enkelt och gott - året om Med hjort på menyn   30 recept på svenskt hjortkött

 

 

För mer information ring eller e-posta - alt. info@soderashjort.se