onsdag 19 januari 2011

Sandras Skogspanna


Här kommer ett riktigt guldkorn! Såsen smakar som en riktigt mormor-sås och det är nästan så att man vill äta den med sked bara för att inte gå miste om en enda droppe. Grytan går fort att slänga ihop och med klyftpotatis till känns det som en riktig lyxrätt!

600 g fläskfilé
5-6 scharlottenlökar
200 g färska champinjoner
1/2 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 msk konc. kött- och vinfond
4 dl Kelda mellangrädde
2 msk lingonsylt
färsk timjan (går lika bra med torkad)


Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 min utan lock. Rör i lingonsylten. Strö över timjan.

Det här är en rätt att bli smått lyrisk över! Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar