fisksoppa med fänkål och apelsin



Lagade en mycket nice fisksoppa idag. Hittade receptet på ICA då jag lite less letade någonting att äta/laga då jag kom hem.

4 portioner.
500g torskfile eller annan fisk.
2 gula lökar.
2 vilöksklyftor.
1 msk olivolja.
8 dl fiskuljong.
1 pkt krossade tomater, 500g.
3 msk fänkål. (1 tsk stött fänkål)
1 apelsin
salt
kajenpeppar.

Tillbehör: Matyoghurt med hackad gräslök och bröd.

1. Skär fisken i lagom bitar . Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs lök och vitlök i en kastrull. Tillsätt buljong , tomater och fänkål. Låt sjuda 10 min under lock.
3. Skölj apelsinen, riv av skalet och pressa ur saften.
4. Tillsätt fisken och apelsinsaften till kastrullen och låt sjuda ytterliagre 3-5 min. Rör ned apelsinskal (lämna lite till garnering). Smaka av med salt och kajenpeppar.

Servera med yoghurten och bröd.

Jag hade även i lite tigerräkor som jag hittade i frysan. Var mycket gott och lättlagat.

Kommentarer