Lörans fisksoppa


En grym soppa som gärna kan serveras med aioli och ett gott nybakat bröd.
2 fiskbuljongtärningar
6 dl vatten (fond)
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk timjan
1 msk dragon
2 påsar saffran
1 msk curry
1 färsk hackad fänkål (kan bytas mot vitlök)
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 purjolök
1 burk krossade tomater
600 g lax/torsk
1 kg oskalade räkor
Fond: Fräs räkskalen i lite olja i nån minut. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna. Sjud i 2-3 minuter. Sila fonden.
Fräs grönsaker och kryddor i smör. Slå i tomater och vin. Låt koka ett par minuter. Häll i fonden och låt koka i 15 minuter. Red upp 2 msk mjöl i vatten. Låt koka i 5 minuter. Häll i grädde och låt koka i ytterligare 5 minuter. Salta soppan efter smak. Lägg i den tärnade fisken och låt sjuda i 4-5 minuter. Se till att fisken inte kokar sönder. Häll upp soppan i skålar, garnera med räkor på toppen och servera!

Kommentarer