19 november 2009

Noblesskakor..

Såg detta receptet för ett tag sedan och det verkade ju gott så det tänkte jag att det kanske skulle passa på Daniels födelsedag så jag gjorde en sats..

Noblesskakor 32 st


1 ask Noblesse, är exakt 32 st i en ask (jag hade 33 i min ask)

4 dl smält smör
200 g kokos
5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl socker

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, kokos och havregryn. Låt det stå och svälla i 15 minuter. Lägg därefter i ägg, socker, vetemjöl och vaniljsocker. Blanda ordentligt till en slät smet.
Lägg i formar (tänk på att inte fylle ändå upp, de blir större i ugnen plus att de blir väldigt mäktiga) och grädda i 12 minuter.
Lägg en Noblesse på varje kaka när den är varm. Ställ sedan kallt. Kan förvaras i frysen.


Till att börja med så kan man ju fundera på hur mycket 4 dl smält smör är i fast form.. Jag mätte del för del och fick fram att ungefär 400g är lika med 4dl..Så börja med 300g och så tar ni lite i taget sen tills ni är upp i 4 dl för jag kan lova att man vill inte ha mer fett än nödvändigt i smeten för de är väldigt feta.. Mina läckte fett igenom formarna så jag fick ställa dem i en muffinsform av plåt för att det skulle bli mindre att torka bort på bordet och för att det inte skulle rinna ner i ugnen..

I beskrivningen så står det att de växer i ugnen och det vet jag inte om jag håller med om faktiskt.. Du har ju inge bakpulver eller nåt som kan få en deg att jäsa.. Kan gå med på att de kanske formar sig lite grann efter formen, men att de stiger lite vet jag inte ja.. Dockräcker det med halva formen då de som sagt är väldigt mäktiga..
Kakorna blev väldigt goda i alla fall.. Jag orkade bara äta en, men för andra i hushållet så har de gått ner bättre.. =)


Lycka till!

A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar