Enkelt och gott drinktilltugg.

En av mina vänner firade födelsedag härom dagen. Han och hans flickvän hade gjort en stor och alldeles laktosfri buffé, underbart! De bad mig att göra snacks till fördrinken och jag gjorde mammas enkla brödpinnar. Så enkelt. Så gott.

Man tar bara frysta smördegsplattor (kolla så klart att just det märket du hittar är laktosfritt men de flesta sorter är faktiskt det, namnet till trots) och lägger att tina på bakplåtspapper på plåt. Kavla ut dem lite, pensla på lätt uppvispat ägg. Strö över sesamfrö och havssalt. Vill du kan du strö över lite allt möjligt, på hälften använde jag Renée Voltaires ”salig blandning” som är en favorit här. Skär dem i smala remsor, c:a 1 cm. Sedan kör man dem i ugnen 8-9 minuter i 225 grader. Kan ätas både varma och kalla. Och frysas dessutom. Testa!

1 kommentar

Under mat, recept, snacks

Ett svar till “Enkelt och gott drinktilltugg.

  1. Karin

    Tack för hjälpen med tilltuggisarna! Det blev över och inmundigades två dagar efter som drinktilltugg av min familj med tillhörande mor- och farföräldrar. De tyckte det var gött. Kramis

Lämna en kommentar