Lunch – Vardagar från 11.30 – 14.30

Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.

Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!

Lunchmeny v18

Veckans fiskrätt

Parmesan- och färskostbakad kummelfilé serveras med citron- och ramslökspotatis, skaldjursfrikassé med körvel och dill, surdegscrumble samt sallad på ängsyra, krasse och torkade körsbärstomater

Veckans husman

Örtstekt svensk gårdskyckling serveras med krämig dragonsås, rostad primörsallad med sparris och kronärtskocka, sallad på vikentomater, blandsallad, avokado och salladslök samt örtsallad med syrad morot och gulbeta

Veckans vegetariska rätt

Het curry med kokosgrädde, limeblad, ingefära, chili och vitlök serveras med fluffigt ris, ragu på stekta grönsaker, blandade linser och spenat, nystekt naanbröd, grillad lime och rostade sesamfrön

Veckans affärslunch

Förrätt

Burfångade havskräftor från Fjällbacka gratinerade med vitlök, chili, citron och färska örter serveras med grillat surdegsbröd samt sotad citron och örtaioli

Varmrätt

Smörstekt torskrygg serveras med sauté på sommarkål, sparris, knipplök och röd mangold, skaldjurs beurre blanc, krossad färskpotatis smaksatt med citron, körvel och ramslök samt örtsallad med färskriven pepparrot, krabba och svarvad morot

Dessert

Jordgubb- och flädercheesecake serveras med jordgubbsglass med mynta, färska och vaniljkokta jordgubbar samt minimaränger och syrlig coulis

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-