Vattenmeloncurry med svarta linsbiffar

 

Det här är en spännande matkombination med kryddiga linsbiffar tillsammans med en riktigt het och välsmakande curry gjord på vattenmelon. Receptet är inspirerat från ”New Vegetarian Kitchen” av Nicola Graimes.

 

 

4-5 port

Vattenmeloncurry

2 kg vattenmelon

1 röd chili

2 msk finriven färsk ingefära

2 vitlöksklyftor, pressade

2 tsk spiskummin

2 tsk gurkmeja

2 tsk mald koriander

2 msk limejuice

0,5 dl hackad färsk mynta

 

Svarta linsbiffar

230 g torkade svarta linser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 tsk spiskummin

2 tsk garam masala

2 tsk mald koriander

1 tsk mald chilipeppar

1 ägg

0,5 dl vetemjöl

Olja till stekning

 

Tillaga linserna enligt anvisningen på förpackningen. Kör därefter alla ingredienser till linsbiffarna i en matberedare. Forma smeten till  stora biffar. Skär hälften av vattenmelonen i ca 2 cm stora kuber. Kör andra hälften i en matberedare tills det blir puré. Hetta upp olja i en gryta och i en stekpanna. Stek chili, ingefära och vitlök i grytan i ca 1 min. Tillsätt övriga ingredienser till vattenmeloncurryn utom limejuicen och myntan och låt puttra ca 10 min. Stek under tiden linsbiffarna. Rör ner limejuice och mynta i curryn och servera tillsammans med biffarna. Förundras och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0