Vattenmeloncurry med svarta linsbiffar
Det här är en spännande matkombination med kryddiga linsbiffar tillsammans med en riktigt het och välsmakande curry gjord på vattenmelon. Receptet är inspirerat från ”New Vegetarian Kitchen” av Nicola Graimes.
4-5 port
Vattenmeloncurry
2 kg vattenmelon
1 röd chili
2 msk finriven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald koriander
2 msk limejuice
0,5 dl hackad färsk mynta
Svarta linsbiffar
230 g torkade svarta linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
2 tsk mald koriander
1 tsk mald chilipeppar
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
Olja till stekning
Tillaga linserna enligt anvisningen på förpackningen. Kör därefter alla ingredienser till linsbiffarna i en matberedare. Forma smeten till stora biffar. Skär hälften av vattenmelonen i ca 2 cm stora kuber. Kör andra hälften i en matberedare tills det blir puré. Hetta upp olja i en gryta och i en stekpanna. Stek chili, ingefära och vitlök i grytan i ca 1 min. Tillsätt övriga ingredienser till vattenmeloncurryn utom limejuicen och myntan och låt puttra ca 10 min. Stek under tiden linsbiffarna. Rör ner limejuice och mynta i curryn och servera tillsammans med biffarna. Förundras och njut!