Som rubriken lyder så är det här världens godaste sylt/marmelad, det kan jag garantera! Tittar man i hyllan med sylt och marmelader så blir man nästan yr, det finns så mycket att välja på!
Jag har smakat många olika sorters sylt, från många olika länder och har helt klart hittat min favorit på hyllan. Den här sylten, just den här smaken-Hallon & Granatäpple serverades på ett hotell i Istanbul när jag var där i våras. Det blev en stor favorit direkt och den passar till allt, frukostfrallan, gröten, pannkakor, våfflor, ja när som! Bäst sv allt är att man hittar den i vanliga mat-butiker i Sverige 👍
Idag är det Våffeldagen och jag har självklart gjort våfflor, men jag har även gjort sylt för första gången! Själv tycker jag Drottningsylt är väldigt gott, det är en blandning av hallon och blåbär, så det blev premiären.
Att göra sylt var verkligen enkelt, tar inte alls lång tid. Alla borde göra sin egen sylt!
Jag använde mig av Dan Zucker syltsocker och är nöjd med resultatet. Bären kan vara färska eller frysta.
Mängd bestämmer du själv: • 1 del syltsocker • 1,5 del hallon • 1,5 del blåbär • Vatten (1 dl till 1 kg bär)
1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. 2. Låt koka i 3-5 min under omrörning. 3. Häll upp sylten i varma glasburkar(viktigt att burkarna är varma, annars kan glaset spricka när den varma sylten hälls i burkarna). 4. Sätt på locket direkt, värmen kommer göra att det skapas vakum. Låt svalna i rumstemperatur. 5. Förvara i kylskåp.