Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Väldens godaste sylt

Kategori: Sylt

Som rubriken lyder så är det här världens godaste sylt/marmelad, det kan jag garantera! Tittar man i hyllan med sylt och marmelader så blir man nästan yr, det finns så mycket att välja på!
Jag har smakat många olika sorters sylt, från många olika länder och har helt klart hittat min favorit på hyllan. Den här sylten, just den här smaken-Hallon & Granatäpple serverades på ett hotell i Istanbul när jag var där i våras. Det blev en stor favorit direkt och den passar till allt, frukostfrallan, gröten, pannkakor, våfflor, ja när som! Bäst sv allt är att man hittar den i vanliga mat-butiker i Sverige 👍

Rabarber- och hallonsylt

Kategori: Sylt

Härlig sommar det har varit! Det har dock inte hunnits med så mycket bakande så jag tog igen lite idag med sylt och kolasnittar, mums! 
 
Recept på kolasnittar finns här:
http://jagbakardusmakar.blogg.se/2013/june/kolasnittar.html
 
 
 
Rabarber- och hallonsylt:
• 150g rabarber
• 150g hallon
• 150g syltsocker
• 1 msk vaniljsocker
• 0,5 dl vatten 
 
1. Skala rabarberna och skär i 1cm stora bitar. 
2. Skölj hallonen. 
3. Blanda alla ingredienser i en stor gryta. 
4. Låt koka upp och koka 5min.
5. Häll upp i en varm glasburk och vänd på den upp och ner så bildas det ett vakum i burken. 
 

Drottningsylt

Kategori: Sylt

Idag är det Våffeldagen och jag har självklart gjort våfflor, men jag har även gjort sylt för första gången! Själv tycker jag Drottningsylt är väldigt gott, det är en blandning av hallon och blåbär, så det blev premiären.

Att göra sylt var verkligen enkelt, tar inte alls lång tid. Alla borde göra sin egen sylt!

Jag använde mig av Dan Zucker syltsocker och är nöjd med resultatet. Bären kan vara färska eller frysta.

Mängd bestämmer du själv:
• 1 del syltsocker
• 1,5 del hallon
• 1,5 del blåbär
• Vatten (1 dl till 1 kg bär)

1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp.
2. Låt koka i 3-5 min under omrörning.
3. Häll upp sylten i varma glasburkar(viktigt att burkarna är varma, annars kan glaset spricka när den varma sylten hälls i burkarna).
4. Sätt på locket direkt, värmen kommer göra att det skapas vakum. Låt svalna i rumstemperatur.
5. Förvara i kylskåp.