Ja, alltså, lite stolt blev jag allt över tårtorna även om det inte är några mästerverk – men för mig som inte är en bakmänniska var det lite av en triumf. Köpta bottnar, men resten är gjort av mig.
Tårta med blåbärscurd och glasscreme
- Sockerkaksbotten (köpt, ICA)
- Blåbärscurd recept här
- Glasscreme recept här
På första lagret smetade jag ut glasscremen. Receptet räcker till 1 lager. På andra lagret hade jag blåbärscurden och även där räcker receptet till 1 lager.
Sedan satt jag gladpack runt hela tårtan och lät den stå i kylen över natten så den fick ”saft till sig”.
Dagen efter smälte jag vit blockchoklad som jag sedan drog ut med sked på bakplåtspapper samt ringlade lite choklad på för dekoration, detta fick sedan stelna i kylen.
Jag färgade sedan grädden med blå hushållsfärg, hade i lite äkta vaniljpulver och vispade den ganska hårt.
Tog bort plasten och spacklade tårtan med den blåa grädden och spritsade lite ovanpå. Klämde sedan fast den vita chokladen runtom tårtan och toppade tårtan med blått neonströssel (Dr. Oetker) och riven vit choklad.
Tårta med halloncurd och daimfluff
- Chokladbotten (köpt, ICA)
- Halloncurd recept här
- Daimfluff recept här
På första lagret smetade jag Daimfluffen. Receptet räcker till 1 lager. På andra lagret hade jag halloncurden som även den räckte till 1 lager. Plastade även in denna tårta och lät den vila i kylen till dagen efter.
Andra dagen färgade jag denna grädde med röd hushållsfärg så grädden blev rosa.
Dekorationen på den här tårtan fick bli en enklare variant.Spritsade lite dekoration och samt strösslade med rosa neonströssel (Dr. Oetker) och riven vit choklad.
Personligen trodde jag att jag skulle föredra den med choklad, men tyckte faktiskt bättre om blåbär/vanilj. Tror det berodde på att halloncurden tog över smaken lite för mycket trots att det var choklad i både botten och fluffen.
Vimplarna har jag också gjort.