Hemgjord glass



Två smaker glass: vanilj med lemoncurd och vanilj med kladdkaka

För några veckor sedan så lånade jag hem en glassmaskin och sedan dess har det tillverkats många liter glass här hemma! Jag hittade ett bra grundrecept till italiensk gräddglass på nätet, därefter har jag provat olika smaksättningar som ”krossad choklad”, ”Texas pecan”(vaniljglass med kanderade pecannötter och kolasås), ”Jordgubb” m.m. En av de smaker jag senast gjorde var vanilj med lemoncurd. Den tyckte jag blev så bra att jag i förrgår gjorde den igen! 🙂 Igår så gjorde jag en vanlig vaniljglass som jag sedan blandade med små tärningar av en tredjedels kladdkaka.

Vill du göra egen glass så ta en titt på glassrecept.se! Grundreceptet jag använder hittar du här! (Ett enkelt recept att ha lagrat i sitt minne)

Till vaniljglass så använder jag vaniljstång som jag skrapar ur och låter koka upp med 1dl grädde och lite rörsocker, därefter låter jag vaniljgrädden svalna lite och tillsätter sedan 2dl röd mjölk. Tips: En vaniljstång räcker till fler glassomgångar så man kan med fördel lika gärna koka upp vaniljstången med 3 dl grädde och sedan fördela grädden i 3 separata burkar om man tänkt att göra mycket glass de närmsta dagarna. Kylblocket till glassmaskinen behöver tid på sig att frysa så räkna med 1st glassomgång om dagen.

Lemoncurden (receptet hittar du här, jag gjorde en halv sats) vände jag försiktigt ner i den färdiga vaniljglassen, detta för att få till en rippel-liknande effekt.

Jag återkommer med fler smaker allt eftersom!

//Samuel

Lämna en kommentar