tisdag 14 augusti 2012

Kassler- och blomkålsgratäng


500 g    kassler
1           blomkålshuvud
5 dl       Kelda Laga lätt 4%
2 tsk     dijonsenap
1 dl       riven ost
             salt & peppar

Dela blomkålen i små buketter och koka dem i lättsaltat vatten i 5 min. Låt dem rinna av. Skär kasslern i strimlor. Fördela blomkål och kasslerstrimlor i en ugnsform. Blanda sedan ihop Kelda, dijonsenap och salt & peppar och häll över. Strö över riven ost.

Gratinera i 250° i 10 min.

Servera med ris.

Hittade ett liknande recept hos ICA, som jag modifierade en smula. Och det blev bra! En perfekt vardagsrätt. Det som tar mest tid är nog att strimla kasslern. Sen får man ju förstås inte glömma att sätta riset på kokning rätt tidigt i processen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar