tisdag 14 augusti 2012
Kassler- och blomkålsgratäng
500 g kassler
1 blomkålshuvud
5 dl Kelda Laga lätt 4%
2 tsk dijonsenap
1 dl riven ost
salt & peppar
Dela blomkålen i små buketter och koka dem i lättsaltat vatten i 5 min. Låt dem rinna av. Skär kasslern i strimlor. Fördela blomkål och kasslerstrimlor i en ugnsform. Blanda sedan ihop Kelda, dijonsenap och salt & peppar och häll över. Strö över riven ost.
Gratinera i 250° i 10 min.
Servera med ris.
Hittade ett liknande recept hos ICA, som jag modifierade en smula. Och det blev bra! En perfekt vardagsrätt. Det som tar mest tid är nog att strimla kasslern. Sen får man ju förstås inte glömma att sätta riset på kokning rätt tidigt i processen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar