ERIKSSONS WEBB

 

Resor

Brännvin i Roslagen 20070523.

Hsb Stenbocken har genomfört en utflykt till Roslagen närmare bestämt till Norrtelje Brenneri. Det var ett spännande äventyr att se ett äkta brenneri. I fem generationer har familjen brukat gården. Efter en omfattande renovering och ombyggnation står nu bränneriet klart..

Vi fick en spännande visning av bränneriet. Äpplen, svarta vinbär, rönnbär, alla lokala fruktsorter är bränneriets råvara. Det ger bränneriet en för Sverige unik  produkt som vi fick känna doften av och se buteljering  och skattkammaren. Sedan fick vi genomföra en snapsprovning och äta en bit mat på hölogen.

Vi fick en välkomst drink bestående av cider. På hölogen från 1904  fick vi att äta: ungsgratinerad Kassler med päron  och klyfft potatis sallad och nybakat bröd. Efterrätten bestod av äppelkaka och vaniljsås och kaffe och punch.. Rickard värden på stället gestaltar Österman (en av Albert Engströms fiskargubbar) och berättade en del historier.

Den som vill kan läsa mer om bränneriet på deras hemsida www.norrteljebrenneri.se 

Deltagara framförde ett stort tack till Kristina och Rickard för visningen, förplägnad och provningen.

En väl genomförd resa och ett tack till seniorkommitten för deras charmanta sätt att genomföra resan.

 

        

Start ]

Copyright © 2007 Gunnar Eriksson
Senast ändrad: 24 maj 2007