lördag 23 oktober 2010

Laxsoppa med kokosmjölk och currypasta

600 gram laxfilé
1 dl vatten med lite hummerfond i (ca 1 tsk)
3 dl vitt vin
3 dl grädde
2 stjälkselleri
1 riven morot
1 liten fänkål
1/2 - 1 purjolök
salt
4 dl kokosmjölk
3 tsk grön currypasta
1/2 pressad citron

Koka vatten/buljong och vin tills hälften har försvunnit
Häll i grädden och fortsätt att koka en stund
Strimla grönsakerna och häll i dem, koka till de är mjuka
Skär laxen i kuber, lägg ner dem i soppan i några minuter, rör mycket försiktigt så att inte laxtärningarna går sönder.
Lägg i kokosmjölken, currypastan och salt och låt det puttra en liten stund.
Späd med vatten till önskad konsistens
Sist i med citronsaften.
Ät med gott bröd till.