Äventyrliga snittar med bär & mandel

Portioner 20 st

Ingredienser
  

Mördeg

  • 250 g vetemjöl
  • 125 g socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 175 g smör
  • 1 ägg
  • Mandel-hallonblandning

1 portion smördeg

  • 200 g mandelflarn
  • 75 g smör
  • 75 g socker
  • 2 msk mjölk
  • Kornen från ¼ vaniljstång
  • 1 burk DEN GAMLE FABRIK Hallonmarmelad

Gör så här
 

Så gör du:

  • Blanda vetemjöl, socker och vaniljkorn. Smula ner smöret i blandningen och samla ihop degen med ägg. Knåda snabbt ihop den, forma till en boll och tryck ut den platt. Packa in degen i plastfolie och lägg den minst 30 min i kylskåpet.
  • Sätt på ugnen på 180 °C. Rulla ut smördegen till en fyrkant lika stor som en bakplåt, klädd med bakplåtspapper, ca.24-30 cm Förgrädda mördegsbotten 12-14 min i 180 °C tills den blivit gyllenbrun och låt svalna i 10 min.
  • Koka ihop mandelflarn, smör, socker, mjölk och vaniljkorn i en kastrull på låg värme tills smöret har smält och sockret är upplöst, låt svalna av. Bred Hallonmarmelad på smördegen och fördela den avsvalnade mandelblandningen däröver.
  • Grädda i ca. 25 min i 180°C, skär den snabbt i små snittar och låt snittarna svalna av på ett galler.
  • Tips! Istället för mandel-hallonsnittar kan du med kakao och hallonmarmelad baka jättegoda chokladsnittar. Hitta receptet på www.dengamlefabrik.se.

Fler recept