M. gör Morberg
I julklapp fick jag Per Morbergs kokbok "Scenen, livet och konsten att laga mat" med en medföljande utmaning. Utmaningen går ut på att jag under 2010 ska laga alla recept i boken och meddela resultatet i denna blogg.
Tack Tjetti!
Boken innehåller följade recept:
- Tonfisksandwich
- Toast skagen
- Biffstek med smörslungad lök
- Isterband med stuvad potatis − GJORD (HECHO!)
- Ärtsoppa med fläsk − GJORD (HECHO!)
- Raggmunk med fläsk och rårörda lingon
- Wienerschnitzel
- Honungsglaserade revbensspjäll
- Halstrad råbiff
- Citronsorbet på hallonspegel
- Rödvinskokta körsbär med vaniljglass
- Moules Marinières (musslor för oss som inte förstod)
- Pyttipanna
- Fläsklägg med rotmos
- Biff Rydberg − GJORD (HECHO!)
- Oxrullader med gräddsås
- Pavlovatårta med lemon curd
- Klassisk Brulépudding
- Nystektstömming med potatismos
- Frikadeller i curry
- Bœuf Bourguignon
- Kåldolmar
- Plättar − GJORD (HECHO!)
- Nyponsoppa med mandelbiskvier
- Chokladbollar − GJORT (HECHO!)
- Baugette på surdeg
- Snabba baugetter (och egengjord färskost)
- Arabisk bönsallad
- Ineses potatissallad med fetaost
- Nötkaka
- Chokladpudding − GJORT (HECHO!)
- Chokladmousse − GJORD (HECHO!)
- Pieros Caprisallad
- Pizza Moreno − GJORD (HECHO!)
- Spaghetti bolognese
- Snabba pastan − GJORT (HECHO!)
- Pasta di piero Moreno
- Carpaccio di Martino (carpaccio på karljohansvamp)
- Pimentos
- Limoncello
- Haricots verts Balzar
- Kronärtskocka (längtar!)
- Färsk sparris
- Plankstek
- Chilimarinerade kycklingvingar − GJORD (HECHO!)
- Coq au vin
- Kungens utflyktspaj
- Nässelsoppa
- Dillkött
- Stekt rimmat fläskkött med stuvade primörer
- Korngryn med fläsk
- Kyckling i curry
- Fläderblomssaft
- Persikopaj på Kasberget
- Ostkaka
- Klappgröt
- Kalvdans
- Älgstek
- Vildfärsbiffar
- Viltgryta med kantareller
- And på sörmländskt vis
- Viltpaté
- Fonder
- Ingefärspäron
- Syltad svamp
- Gädda i ugn med pepparrot
- Sjötunga i vitvinssås
- Gös med kantareller
- Morbergska fisksoppan
- Gäddqueneller med saffranssås
- Röding à la stugan i norr
- Sniglar med vitlök (spännande!)
- Jordgubbsparfait − GJORD (HECHO!
Jaha mina kära vänner, it will be a busy year. 73 recept delat på ca 52 veckor betyder ungefär 1,5 recept i veckan. Jag ska försöka säga när jag ska laga allt så ni får en chans att vara med och smaka. När jag ska göra sniglarna ska alla vara med, t ex. R är härmed utsedd till försökskanin i alla fall.
Först tänkte jag börja lätt (läs tonfisksandwich), men efter att R såg herr Morberg laga Wienerschnitzel på teve häromdagen så har jag fått ett annat, och första, önskemål. På söndag blir det alltså Wienerschnitzel med stekt potatis och ärtor. Kanske gör jag chokladmousse om det kommer folk hit på lördag. Om inte annat så för att avbryta mina försök att göra cupcakes i vår hemska ugn.
Wish me luck!
/M.
Kul, jag vill bli bjuden på min favorätt: Biff Rydbeg!!!/L9
y buena suerte!!!!
Jiiiiyhaaa! Jag vill smaka allt(!!!) men tror att R får vara den lyckliga som får smaka på de mesta, men säg till så kanske jag kommer!! :) Lycka till darling och i meet you again, but not yet... not yet...
(glöm ej att vi ska ha filmkväll (där gärna en av måltiderna får ingå) där vi ska se på filmen som startade allt)
Pussssar
Bœuf Bourguignon måste tillagas på filmkvällen!!! Jag bestämmer det och du fattar sen! :)
Jag tänkte göra Biff Rydberg den 22/1 efter mitt slutprov. Du får självklart vara med då L9.
När sluttentan är klar kör vi filmkväll och jag lagar Bœuf Bourguignon.
Puss!
Nos encanta tu blog!! Gracias, tiene pinta de delicioso!!
Serás una gran cocinera!! =)
Un beso desde Tenerife,
Reyes, Jose Manuel, Benjamin y Zoey