Home of delicious food - www.chanpeng.se

Ankbröst med jordärtskockpuré, sojarostade grönsaker och sherrysås


  Photo © SAENKHAMLUE photo

 

Höstmenyn  |  Chanpengs Mat  |  Chanpengs Startsida  |


Chanpeng's food pictures provided by

Chanpeng's home pages published by C. Saenkhamlue & Co KB




Så här har Chanpeng tänkt sig ... 

Ankbröst med jordärtskockpuré, sojarostade grönsaker
och sherrysås

Den lyxigt spännande förrätten* sätter ribban för den kreativa kraften för huvudrätten. Och vi fortsätter med ankan. Ett knaprigt väldoftande ankbröst med asiatiska kryddor samsas med saltade grönsaker som vi rostar i smakrikt fermenterad soja och ger oss den femte grundsmaken som diskret bakgrund, umami. Jordärtskockpurén smeker gommen med smaker som för tanken till en krämig brieostcrème. Och vi knyter ihop kompositionen med en sherrysås där Spaniens vinkällare tillåtit sig en lång solera, mognadsprocess.

Recept

 

Maträtten på denna sida kommer från en av Chanpengs matlagningskurser, och den förrätt som Chanpeng hänvisar till är Ankleverkuddar med scampicarpaccio och skaldjurscoulis samt vitlöksbröd. Recept finns i kurssidorna 'Meny 55' -- följ bara denna länk >>>>>