Ankbröst
med jordärtskockpuré, sojarostade grönsaker och sherrysås
Photo © SAENKHAMLUE photo
|
Höstmenyn
| Chanpengs
Mat | Chanpengs
Startsida |
Chanpeng's food pictures provided by
Chanpeng's home pages published by C. Saenkhamlue & Co KB
|
Så
här har Chanpeng tänkt sig ...
Ankbröst
med jordärtskockpuré, sojarostade grönsaker
och sherrysås
Den
lyxigt spännande förrätten* sätter ribban för den kreativa
kraften för huvudrätten. Och vi fortsätter med ankan. Ett
knaprigt väldoftande ankbröst med asiatiska kryddor samsas med
saltade grönsaker som vi rostar i smakrikt fermenterad soja och
ger oss den femte grundsmaken som diskret bakgrund, umami. Jordärtskockpurén
smeker gommen med smaker som för tanken till en krämig
brieostcrème. Och vi knyter ihop kompositionen med en sherrysås där
Spaniens vinkällare tillåtit sig en lång solera,
mognadsprocess.
Recept
|
|
|
|
Maträtten på
denna sida kommer från en av Chanpengs matlagningskurser, och
den förrätt som Chanpeng
hänvisar till är Ankleverkuddar
med scampicarpaccio och skaldjurscoulis samt vitlöksbröd.
Recept
finns i kurssidorna 'Meny 55' -- följ bara denna länk >>>>>
|
|