söndag 19 februari 2012

Inför fastetiden.

Nu har jag beslutit att jag tar en paus från både bakande och att surfa omkring på bakbloggar fram till påsk. Så det inte blir verklighetsflykt av en rolig hobby.

Fastlagsbullar blev det idag, men bullarna blev inte så lyckade p.g.a för mycket mjöl. Så istället för att frysa ner de överblivna bullarna så halverade jag dem med en gaffel och torkade dem till skorpor. Fick testat varmluftsugnsfunktionen på micron samtidigt. Det tog ca 45 min, först 30 min i 100 grader och sedan 15 min i 40 grader. (Det gick inte att ställa in en temperatur mellan 40 och 100). Gott med t.ex. jordnötssmör och sylt och en kopp te!


För ett tag sedan testade jag kardemummaskorpor ur Sju sorters kakor. De blev riktigt möra och goda, ska nog ta och göra dem igen. Man kunde säkert byta ut kardemumman mot något annat också.


Jag fick inte tagit någon bild innan skorporna nästan tagit slut...Den här ensamma stackaren var den enda som var kvar i burken.

En misslyckad spetskaka ur Sju sorters kakor har jag också gjort. Jag smaksatte den med citronskal och vallmofrön. Glasyren blev lite fel och så gräddade jag kakan för länge, men ska pröva den en gång till. Har aldrig ätit spetskaka, så jag visste inte ens vad det är jag strävar efter! Men nyligen hade Karin på bloggen Bevemyrs gjort en spetskaka, så nu är jag lite klokare.

Fastetiden börjar ju egentligen först på onsdag, så jag får se om jag hinner baka upp paketet bakmargarin jag har i kylskåpet imorgon eller övermorgon. Det blir säkert mera skorpor. Eller muffins. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar