Kakor i långpanna

Mammas mockarutor

3 ägg
4,5 dl socker
-vispas

Blanda
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2-2 1/2 msk kakao

Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med

225 g smält smör och
2 dl mjölk

Bred ut smeten i en långpanna. Grädda i 175 °C i 30-40 min.

Glasyr:

3 dl pudersocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
3 msk kaffe
3 msk smält smör
Bred glasyren över den aningen avsvalnade kakan. Strö ev. strössel eller kokosflingor över. Skär i fyrkanter.

Mammas rabarberkaka med marängtäcke

150 g margarin
1 dl socker
3 äggulor
1 ½ – 2 dl gräddfil
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Rör margarin och socker pösigt, vispa i äggulorna. Rör ner gräddfilen och bakpulvret blandat med mjölet. Bred ut i en form ca 20 x 30 cm. Strö rabarber över och grädda i 175° C i 15 min.
Vispa 2 äggvitor till skum och rör ner 1 ½ – 2 dl socker. Bred över kakan och grädda i ytterligare 25-30 min tills marängen fått lite färg.

Mammas rabarberkaka med smultäcke

4 glas mjöl
2 glas socker
250 g smör
rörs till en smulig massa. Ta undan 1 glas smulor.

Tillsätt:
1 tsk soda
1tsk bakpulver
1 ägg
1 glas surmjölk.

Bred ut i långpanna, strö över rabarberbitar och smulorna. Grädda i 175°C i ca 40 min.