Mammas mockarutor
3 ägg
4,5 dl socker
-vispas
Blanda
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2-2 1/2 msk kakao
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med
225 g smält smör och
2 dl mjölk
Bred ut smeten i en långpanna. Grädda i 175 °C i 30-40 min.
Glasyr:
3 dl pudersocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
3 msk kaffe
3 msk smält smör
Bred glasyren över den aningen avsvalnade kakan. Strö ev. strössel eller kokosflingor över. Skär i fyrkanter.
Mammas rabarberkaka med marängtäcke
150 g margarin
1 dl socker
3 äggulor
1 ½ – 2 dl gräddfil
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Rör margarin och socker pösigt, vispa i äggulorna. Rör ner gräddfilen och bakpulvret blandat med mjölet. Bred ut i en form ca 20 x 30 cm. Strö rabarber över och grädda i 175° C i 15 min.
Vispa 2 äggvitor till skum och rör ner 1 ½ – 2 dl socker. Bred över kakan och grädda i ytterligare 25-30 min tills marängen fått lite färg.
Mammas rabarberkaka med smultäcke
4 glas mjöl
2 glas socker
250 g smör
rörs till en smulig massa. Ta undan 1 glas smulor.
Tillsätt:
1 tsk soda
1tsk bakpulver
1 ägg
1 glas surmjölk.
Bred ut i långpanna, strö över rabarberbitar och smulorna. Grädda i 175°C i ca 40 min.