Pérez Cruz Liguai 2003

Prisnivå: 20 - 22 €
Alkoholhalt: 14,5 %
Total syra (s): 3,75 g/l
Restsocker: 3,4 g/l
pH: 3,51
Druva:  40 % Syrah, 35 % Cabernet Sauvignon, 25 % Carmenère,  . Handplockade.

Växtplats: Vingårdarna El Maitén, El Sauce, El Maqui Norte; Fundo Liguai;  Huelquén;  Paine; Maipo-dalen. Avkastning 3,5 ton/ha.

Jäsning:  I tankar av rostfritt stål vid kontrollerad temperatur. Malolaktisk jäsning i fat av fransk ek.

Lagring: På fat av fransk ek under 18 månader.

Poängbedömning i vinguider

Poäng

Guía de vinos de Chile 2006 (max. 5): -
Descorchado 2006, Chile (max. 100): -
   
Karakteristik:
Pérez CruzKomplex och elegant doft av björnbär, svartpeppar cederträ och choklad. Koncentrerat vin med fasta tanniner och en ihållande eftersmak.

 

Pérez Cruz Liguai 2002

Prisnivå: 20 - 22 €
Alkoholhalt: 14,8 %
Total syra (s): 3,5 g/l
Restsocker: 2,7 g/l
pH: 3,6
Druva:  35 % Cabernet Sauvignon, 30 % Carmenère, 35 % Syrah. Handplockade.

Växtplats: Vingårdarna El Maitén, El Sauce, El Maqui Norte; Fundo Liguai;  Huelquén;  Paine; Maipo-dalen. Avkastning 3,5 ton/ha.

Jäsning:  I tankar av rostfritt stål vid kontrollerad temperatur. Malolaktisk jäsning i fat av fransk ek.

Lagring: På fat av fransk ek under 18 månader.

Poängbedömning i vinguider

Poäng

Guía de vinos de Chile 2003 (max. 5): -
Descorchado 2003, Chile (max. 100): -
   
Karakteristik:
Pérez Cruz: Komplex och elegant doft av bär, svartpeppar och choklad. Koncentrerad smak med fasta tanniner och en ihållande eftersmak.