Ingredienser
Vitlöksbröd
- 4,5 dl kallt vatten
- 0,5 dl olivolja
- 10 gr jäst
- 850 gr vetemjöl special
- 10 gr finsalt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk flingsalt
- sesamfrön
Gör så här
-
Tillsätt mjöl, olivolja, jäst, pressad vitlök och vatten i köksmaskinens bunke.
-
Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter utan salt. Tillsätt finsalt och blanda i två minuter till.
-
Låt degen jäsa under plast i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den.
-
Baka ut till 2 jämnstora bröd och snitta dem med snittkniv. Strö över flingsalt samt sesamfrö och låt sedan jäsa till dubbel storlek under bakduk innan du gräddar.
-
Grädda i 250 graders ugn 5 minuter, sänk sedan till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.
-
När brödet är färdigt ska det ha en kärntemperatur på 96 grader. Det gör du enkelt med en kökstermometer.
Lyckas med mat tipsar!
- Servera vitlöksbrödet till en god fisksoppa!
- För att få ett smakrikare bröd - kalljäs brödet i kylen över natten.
- Pensla brödet med vitlökssmör när det kommit ut ur ugnen för ännu mer vitlökssmak.
- Köp en god olivolja hos oss på Lyckasmedmat.se
Mrs
Mycket snabb leverans av bra produkter. Jag fick bra hjälp innan köpet.