Referat: Janstorps AIF - Bara GIF
Tung förlust borta mot Janstorps AIF
2024-04-21 20:02, A-Laget Herrar

Det fortsätter att gå trögt i säsongsinledningen för Bara GIF, vi hade förhoppningar om att ta årets första trea idag mot Janstorp på bortaplan men så blev det inte när Janstorp var starkast.

Inledningen av matchen var tuff, Janstorp gick in 110% i duellerna och frisparkarna haglade från höger till vänster. Trots det hårda och tuffa spelet så är det vi som är det bättre laget rent spelmässigt, vi skapade en hel del farliga målchanser men vi hade svårt med det viktigaste, nämligen avslut. Vi fick verkligen inte till något ordentligt skott idag förutom ett skott i stolpen utav Marin Smoljan som kunde inneburit 0-1 i halvlek till oss. Istället så bet det oss i baken och Janstorp drog till med ett distansskott som letade sig över Ahmed i mål och Janstorp kunde ta ledningen med 1-0 i matchen i den 41:e minuten och även gå in i halvtid med ledning.

Inför andra halvlek hade vi ändå en bra känsla att vi skulle vända på detta. Endast 1 mål underläge och en första halvlek där vi var det dominerande laget på plan. Men nästa käftsmäll skulle komma direkt i inledningen av andra halvlek när Janstorp drar till med ett liknande skott från distans som letar sig åter igen in över Ahmed i mål och Janstorp gör 2-0 i 48:e minuten. Janstorps snabba 2-0 mål måste ha knäckt självförtroendet för oss på plan då vi inte lyckades med våra anfall under resterande del av matchen. Janstorp gjorde både 3-0 och 4-0 i 62:a respektive 69:e minuten och vi visste där och då att en förlust var ett faktum. Janstorp fick även med sig en straff i slutminuterna och skickade in 5-0 från straffpunkten i 88:e minuten som även blev slutresultatet.

Ett rättvist resultat? Kanske. Inte för att vi förtjänade att förlora med hela 5-0 men Janstorp klarade det som vi fortfarande har svårt att lyckas med, nämligen göra mål. Nya tag nästa vecka..

Matchfakta:

Janstorps AIF - Bara GIF 5-0

Målskytt: -

Assist: -

Gula kort: David Kroon (11‘), Martin Anic (40‘)

Publiksiffra: 42

Omg.3, Division 5 Södra

Kämpavallen

F14 - (F2009/2010/2011)
Referat: Bara GIF Röd c - Oxie SK
Bara GIF - Oxie SK = 5-3
2024-04-21 19:55, F14 - (F2009/2010/2011)
Bara IP

Rapport från dagens hemmagräspremiär i F14C mot Oxie SK står kapten Amanda för. Den vane läsaren kan notera en något mer ordrik text än den hon generöst nog delade med sig av igår. Hursomhelst: läs och njut!

”Matchen började lite svajigt i första perioden. Då vi lät de göra några mål. Detta tar vi igen i andra och går in i tredje med 3-3. Sen får vi till spelet och spelar riktigt fint. Och vinner matchen med 5-3 som vi verkligen var värda.”

Vi håller med — vi var verkligen värda de tre poängen!

Med vänlig hälsning, Tränarna

Referat: Bara GIF F14 - Trelleborg FF
Bara GIF - Trelleborgs FF = 8-0
2024-04-20 19:58, F14 - (F2009/2010/2011)
Träningsmatch för F14, Bara IP

Dagen till ära har kapten Emma Svensson förärat oss med en utförlig matchrapport och som på ett utmärkt sätt speglar matchbild, insats och resultat. Läs och njut!

”Båda lagen gick in starkt i matchen men Bara gjorde de lilla extra och fick in det första målet efter bara 10 min. Bara fortsatte med ett fantastiskt spel och får in ett till mål precis innan första halvlek är slut. I andra halvlek gick Bara in som det bättre laget och får in 3-0 målet efter 10 min. Bara fortsatte med fantastisk spel och får in 4-0 målet i 50’ minuten. Tredje halvlek startar och vi får in 5-0 målet efter bara 6 min. Bara fortsätta med hög press och slår in 6-0 målet i 61 minuten. Men inte långt efter det får Bara en straff och Ida tar den och får in 7-0 målet. Med bara fåtal minuter kvar sätter Liv 8-0. Matchen slutar 8-0 till Bara.”

Kapten Amanda bidrog också med en matchrapport, möjligtvis något mer kärnfull och definitivt kortare. Nämligen:

”Vi va skit bra och gjorde många mål o vi är bäst.”

Tack för idag. Ni är bäst allihop!
U19
Referat: Bara GIF U19 - Bjärreds IF U19
Andra raka segern efter vinst mot Bjärreds IF i hemmapremiären
2024-04-19 21:42, U19

Två seriematcher spelade och två segrar inkasserade, vi har fått en fin start på seriespelet under våren, under fredagskvällen gästade Bjärreds IF oss på IP och vi kunde plocka hem andra raka segern.

Inledningen utav matchen är lik den som mot Heleneholm. Första 10-15 minuterna utav matchen är vi starka och pigga i vårat spel, vi tar även ledningen direkt i matchen efter att Erik Johansson Klasén skjutit in 1-0 på en hörna i 6:e minuten och vi fick den drömstart på matchen som vi ville ha. Men efter vårat 1-0 låser det sig i vårat spel och vi började se ut som mot Heleneholm där vi spelade oorganiserat och ge bort bollen bara sekunder efter vi vunnit den. Trots det knackiga spelet i första halvlek går vi in i paus med 1-0 och vi fick vädra ut våra misstag under pausen.

Andra halvlek är nog något av en parodi på fotboll, det såg fint ut samtidigt som det var helt horribelt. Inom loppet av dom första 7 minuterna av andra halvlek spelade vi till oss 4 frilägen och 1 öppet mål som vi missade helt och hållet samtidigt som vi spelmässigt gjorde allt rätt. Men det skulle lösa sig tillslut även där när kapten Liam RG fick bollen i ytterligare ett friläge och utökade våran ledning till 2-0 i 54:e minuten. Dom horribla avsluten fortsatte även efter och vi hade ytterligare ett par lägen inom några minuter att göra mål på men bränner även dom lägena, i 59:e minuten lyckas Tim Lindh peta in bollen i mål till 3-0 efter ännu ett kaosartat anfall och vi kunde börja känna oss mer trygga i våran ledning och börja spela ordentlig fotboll igen. Och efter 3-0 målet spelade vi suveränt, kontrollerat och tryggt och fortsatte att skapa mänger med lägen och anfall i matchen, ifall det inte vore för att Bjärreds målvakt storspelade i mål hade vi fått in fler bollar. Vincent Bengtsson fick även trycka in bollen i mål när han gjorde 4-0 i 82:a minuten och vi satte definitivt punkt för matchen där och säkrade segern. Tyvärr fick Bjärred in ett tröstmål i 90:e minuten och Aron fick inte hålla nollan i matchen, men vi tar andra raka segern med vinst 4-1 och ångar på i seriestarten!

Matchfakta:

Bara GIF U19 - Bjärreds IF U19 4-1

Målskyttar: Erik Johansson Klasén (6‘), Liam Rincker Gunnarsson (54‘), Tim Lindh (59‘), Vincent Bengtsson (82‘)

Assist: Adam Wamat, Vincent Bengtsson, Neo Berndtsson

Gula kort: Theo Rincker Gunnarsson (41‘)

Omg.2, Division 3 Sydvästra B, Herr J (vår)

Bara IP (Konstgräs)

Referat: Bara GIF - Svedala IF
Tung hemmapremiär när Bara föll mot Svedala i derbyt
2024-04-13 16:43, A-Laget Herrar

Årets hemmapremiär avklarad när Svedala kom på besök för årets första hemmamatch och derby och vi har haft bättre hemmapremiärer om vi ska vara ärliga, det blev inte alls som vi hade tänkt oss idag.

Första 30 minuterna av första halvlek är underkänd på nästan alla håll, trots ett spelmässigt övertag så var det Svedala som fick utdelning på det mesta under första halvlek. I 20:e minuten drar Svedala till med ett hårt skott från distans, den letar sig förbi Joel i mål och Svedala tar ledningen i matchen. Bara minuter därefter bjuder vi Svedala på ytterligare ett läge när dom relativt ostört får spela sig till ett friläge med Joel i mål, Svedala anfallarna gör självklart inga misstag och lägger enkelt in 0-2 i 23:e minuten. I minut 30 rycker vi upp oss rejält och tar över spelet mer och mer och har konstant boll nästan hela tiden och radar upp anfall på anfall, tyvärr kommer vi aldrig till något riktigt skottläge och vi får gå in i halvtid med ett 0-2 underläge.

Efter lite rannsakning av oss själva gick vi ut i andra halvlek med ny energi för att jaga tag på en reducering. Även i andra halvlek fortsatte vårat instabila spel när vi gång på gång gav bort bollen till Svedala efter misslyckade anfall och vi var aldrig riktigt nära på att göra mål idag. Svedala satte spiken i kistan och dödade det lilla glödet som fanns kvar i matchen när dom gjorde 0-3 retfullt enkelt i 68:e minuten och resterande 20 minuter av matchen blev helt enkelt att försöka få in ett tröstmål men även det uteblev. Matchen slutade 0-3 till Svedala som vinner rättvist tyvärr och vi får rannsaka oss själva och ta nya tag nästa match.

Vellinge - Bara GIF = 6-3
2024-04-12 21:07, F14 - (F2009/2010/2011)

Seriepremiären för hjältarna iklädda svarta bortaställ slutade tyvärr med förlust. Det finns dock bra förluster och detta var just en sådan. Det finns också orättvisor här i världen och just sådana mötte oss på Vanningen. Tjejerna förlorar första perioden rättvist. Lika rättvist vinner de andra och känslan inför tredje var: Det här tar vi! Tyvärr får vi några ytterst tveksamma domslut emot oss och Vellinge rinner ifrån. Sånt händer och vi tar med oss massor med lärdomar från denna match mot ett ytterst skickligt lag!