VaniljbullarVaniljbullar är riktig läckra och går fint att baka som snäckor. Här är en enkel och god fyllning jag själv använde när jag drev café. Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:30 stora bullar eller 45 små Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker och vanilj. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och kavla ut till en jämn fyrkant, cirka 40X40 cm. Rör samman rumsvarmt smör, äggulor, socker och vanilj till en jämn smet. Bred ut fyllningen över degen, men spara en liten remsa i framkant på degen. Vispa upp ägget och pensla kanten med det. Rulla samman degen, rulla mot dig och avsluta med att låta den äggstrukna kanten fästa ihop rullen. Mät och skär degen i 30 eller 45 skivor. Skär så fort du rullat längden - om den börjar jäsa blir det svårare att få fina skivor. Använd en vass, gärna tandad kniv. Lägg helst bullarna i formar, eller på bakplåtspapper på plåten. Det går också att smörja plåten. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Det är svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Pensla försiktigt bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10-12 minuter. Låt svalna något på galler och servera nygräddade! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
14 april 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
12 april 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
10 april 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
8 april 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
7 april 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post. cgkekaddeegbdaed
6 april 2016
I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post. cgkekaddeegbdaed Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
I'm curious to uncover out what blog system youre employing? Im experiencing some small security troubles with my latest weblog and Id like to locate something more safeguarded. Do you've any recommendations? agebekeedkaeedce
7 juni 2014
I'm curious to uncover out what blog system youre employing? Im experiencing some small security troubles with my latest weblog and Id like to locate something more safeguarded. Do you've any recommendations? agebekeedkaeedce Kommentar av
dyk
3 februari 2013
Goda,men ack så stora, det blev ungefär som butterkakor, 32 st. Om man hade kavlat ut degen till 40x40 cm som det stod i receptet, hur stora hade dom då blivit? Kommentar av
Anne
22 april 2012
Mina favvobullar!!:) Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PåskgodisPåskens bästa godisTill påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge! KladdkakorKladdkakorna som alla älskar!
Kladdiga chokladkakor har länge varit ett måste. Snabbt, lättbakat och gott! Billig att sno ihop av vad du har hemma och dessutom nära på omöjligt att misslyckas med. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Very nice site!