torsdag 24 oktober 2013

Chocolate Chip Cookies

I julklapp fick jag en prenumeration av tidningen Baka, så när det senaste numret låg i brevlådan fick jag genast lust att baka. Så denna gången fick det bli en hård kaka med stora chokladbitar så man får tydliga kontraster mellan den smått sega kakan och chokladen. Det jag gillar med hårda kakor är att man lätt kan frysa ner dem och lätt kan ta fram utan behöva vänta på att de ska tina. 


 


Chocolate Chip Cookies

170g smör
1 ½ dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk Maizena majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
250g mörk choklad

Hacka chokladen i stora bitar. Vispa smör, farinsocker och ströockret pösigt och tillsätt sedan under vispning ägget. Blanda vaniljsocker, vetemjöl, Maizena och bikarbonat i en bunke och sila sedan ner det i smörblandningen. Blanda till sist försiktigt ner chokladbitarna. Lägg över plastfolie och ställ degen kallt i kylskåpet i ca 30 min.

Sätt ugnen på 175˚. Ta ut degen och rulla ca 30 bollar av degen och lägg dem med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna lite med handen och grädda dem i ugnen i ca 8-10 min tills de har flutit ut och fått färg runt kanterna. Låt de svalna något på plåten och lägg sedan upp på galler.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar