söndag 5 januari 2014

Silviakaka

Denna kaka har jag inte gjort innan men den var väldigt lätt och snabb att göra. Trots att kakan såg fin och god ut så har jag inte smakat på den då den var till pappas jobb. Men den är säkert jättegod, som en vanlig sockerkaka fast med en söt glasyr på. 




Silviakaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

Glasyr
100 g smör

1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
riven kokos


Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Rör försiktigt och tillsätt sedan mjölken och rör till en fin smet. Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 25 minuter.
När du tagit ut kakan, gör glasyren:
Smält smöret i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker och rör tills det mesta av sockret löst sig. Vispa sedan ner äggulan försiktigt och låt glasyren svalna lite. Häll den sedan över den avsvalnade kakan och strö över kokos. 

Om kakan ställs i kylskåpet en stund så stelnar glasyren så att den inte rinner. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar