22 juli 2011

Äggfria pannkakor!

Min son är ju allergisk mot ägg, men jag har aldrig gjort äggfria pannkakor innan eftersom jag inbillat mig att de skulle smaka crap. Men dessa testade jag att göra till lunch igår och de var jättegoda!! Blev verkligen positivt överraskad. Nästan så man aldrig behöver ha ägg i, om de nu ska bli såhär frasiga och goda. Amnam!

Ja, jag gillar mina välgräddade, mespankisar är inget för mig ;)

Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 tsk socker eller ½ tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
6 dl mjölk (tjockmjölk såklart!)
3 msk smält smör eller margarin (jag tog flytande)

Gör ungefär följande (eller något helt annat om du känner för det)
1. Blanda alla torra ingredienser
2. Häll i mjölken lite i taget och vispa smeten jämn mellan skvättarna så det inte blir klumpar
3. Tillsätt matfettet och stek pankisarna
4. Ät dem gärna. Eller ge dem till någon vackert inslagna i presentpapper, det är helt upp till dig. Jag lovar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar