Mörk chokladbrownie med dulce de leche och mörk kokoschoklad

 
 
När vi skulle ha teammöte på jobbet erbjöd jag mig att baka nånting.
Jag är glad för varje chans jag får att prova något nytt och samtidigt inte behöva äta upp det själv :)
 
Har aldrig bakat något med Dulce de leche och tyckte det var på tiden.
Särskilt när jag hittade en burk färdig sådan i affären, alltså inte kondenserad mjölk som man måste koka för att få Dulce de leche utan en redan kokad burk. Hur smidigt som helst och den kostade lika mycket som en lika stor burk kondenserad mjölk :)
 
 
 
 
Jag fick för mig att det kunde vara gott på en brownie så det fick det bli!
 
Eftersom Dulce de leche är vääääldigt sött utgick jag från det vanliga receptet jag brukar använda när jag gör brownies men uteslöt ganska mycket socker.
Ovanpå brownien strödde jag även över hackad 70%-ig mörk choklad med kokos i.
 
Det blev en söt och mäktig brownie så det är nog inte något för de som inte gillar alltför söta saker.
Min man älskade den, han tyckte den var "sjukt god" :)
 
 
 
 
 
Mörk chokladbrownie med Dulce de leche
 

230 g smör el margarin

230 g mörk choklad

2,5 dl farinsocker/ljust muscovadosocker

(det går bra med vanligt strösocker men blir lite sötare)

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

ca 200 g mjöl

 

Dulce de leche/kondenserad mjölk som kokas

Mörk 70%-ig choklad med kokos

 

 

Gör så här:

Smält chokladen med smöret i en skål över vattenbad.

Rör under tiden och ta sedan av bunken från värmen när allt är smält.

Tillsätt socker och vaniljsocker och rör om.

 

Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om efter varje ägg.

 

Tillsätt till sist mjölet och rör om lite lätt tills allt är blandat.

Nu är smeten färdig!

 

Täck en plåt eller form med bakplåtspapper, jag använde en form som är 30x20 cm.

Dutta några droppar vatten i formen för att bakplåtspappret lättare ska fastna!

 

In med den i mitten av ugnen på 160 grader i ca 25 minuter.

Man brukar se när brownies är färdiga då de får en yta som spricker lite när de känner sig klara :)

 

Låt brownien svalna i formen och bred sedan över ett tunnt lager Dulce de leche.

Här kan man ju ha precis så tunnt eller tjockt lager man vill beroende på hur mycket man gillar Dulce de leche.

 

Hacka mörk choklad (med kokos om man gillar kokos, annars kan man ta med en annan smak eller utan, tror det blir sjukt gott med mörk choklad med havssalt i) och strö över Dulce de lechen.

 

 

Nu är det klart, skär lagom stora rutor!

 

 
Jag hade inte tilläckligt med tid och tålamod för att låta mina brownies svalna ordentligt... men det gjorde inget :)
 
Servera gärna med en klick grädde eller glass, det bryter av fint mot det söta.
 
 

 

Det är söndag, jag är ledig och ska väl försöka hitta på något roligt även om det regnar :)

KRAM!

 
#1 - - Frida:

Hej! Ser riktigt gott ut. Jag undrar om du kommer att baka någon halloween tårta nu när det snart är halloween. Hur smakar sugerpaste?

Svar: Hej! Nä någon tårta tror jag inte det blir i år tyvärr. Sugarpaste är som marsipan i konsistensen men smakar i stort sett bara socker. Du får prova att göra en egen sugarpastetårta till halloween :)
Pernie

#2 - - Lyckan:

Denna är kanske den godaste brownien jag ätit(står mellan denna och triple chocolate brownie)
Mmmmm gudagott!

Svar: Härligt, bra betyg alltså :)
Pernie

#3 - - Food around my World:

ÅÅHHHH! Dessa måste jag verkligen pröva! Dulche de leche är några av de bästa saker som finns på denna jord!

#4 - - Sandra:

Vilken härlig inspiration man får här! Det här måste ju också provas ser galet gott ut!

Svar: Tack snälla, kul att du tycker det! :)
Pernie

#5 - - Emelie:

Delade med mig av detta recept till en kompis och hon provade detta!
Dock så borde du nog ändra i receptet eftersom du viar en bild på Karamelliserad mjölk och i receptet står det "Dulce de Leche/Kondenserad Mjölk" Lite förvirrande :)

Svar: Men jag skriver ju ovanför bilden att jag hittat en burk med färdigkokad dulche de leche och att jag alltså inte behövde koka själv. I receptet står sedan "dulche de leche som ska kokas" eftersom jag inte kunde vara säker på att alla kan få tag på just sån färdigkokad på burk. Var det ändå förvirrande? Jag kan lägga till lite text för att förtydliga i så fall :)
Pernie

#6 - - Emelie:

Jag kommer absolut att prova detta :) kompisen tyckte det blev jättegott! :)