fredag 4 april 2008

ungsbakad potatis med rosmarin!

När vi grillade sist så funderade jag lite på tillbehören. Normalt så gör jag potatisgratäng med mycket grädde i och maken älskar den, men nu när jag dietar så tänkte jag att det även skulle finnas något smalare alternativ. Potatis var det självklara valen, men vad göra!

Normalt när jag ungsbakar potatisklyftor så blir dom mossiga och allmänt tråkiga, så jag tänkte att jag skulle prova något annat. Det blev en del passande men det blev super gott! Just nu är det favoriten i mitt kök, men det är viktigt att det är färsk rosmarin!

Jag tvättade och klyftade potatis med skal på. La allt i en bunke med vatten för att få bort stärkelsen.

Sen blandade jag

6 msk olja
3 msk soja
2 vitlöksklyftor (pressade)
salt och peppar
(samt 4 skalade vitlöksklyftor att ha i formen)
3 kvistar rosmarin

Jag hällde av vattnet och blandade marinaden med potatisen, slängde i den hela vitlöken och rosmarinen.
Detta fick marineras i 20 min, sen in i ugnen på ca 200 grader. Efter 10 min så vände jag på potatisen så den inte skulle fastna, sen fick den vändas vart 20 min tills den var färdig. Hur lång tid den behöver beror på vilken kvalité potatisen har, min hade en dålig kvalité så jag höll på i ca 1,5 timme.

Jag hade grillat kött till detta, men jag kan tänka mig att den kommer till sin absoluta rätt med lamm eller får, så nu ska jag bara finna något av detta kött så jag kan prova.

Egentligen så kan man ha detta som snacks med, istället för chips mm.

Inga kommentarer: