6 mars 2011

Lövbiff på Teriyaki-vis

En vardagsrätt som höjer middagshumöret. Kanongod!

För 4 pers
Tid: ca 30 min

Du behöver:
ca 500 g tunn lövbiff
1 liten purjolök (eller salladslök)
1 msk olja
1 msk färskriven ingefära (snåla inte)
1 dl teriyakisås
1 tsk salt
1 krm nymalen svarpeppar
4 msk sesamfrön

Gör så här:
1.) Skär lövbiff i riktigt tunna bitar.
2.) Blanda ihop olja, ingefära och teriyakisås. Lägg köket i marinaden. Ju längre det får ligga, ju godare!
3.) Skölj och strimla purjolök tunt.
4.) Stek lövbiffen med marinaden tills all vätska har kokat bort. Tillsätt purjo.
5.) Garnera biffen med sesamfrön.

Servera rätten med ris, kokt broccoli och andra färska grönsaker. Marinaden kan du alltid piffa med lite chili och vitlök om du vill ha ytterligare sting i rätten!

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar