GI-rivstart med broccoligratäng
Idag har jag jag börjat leva efter GI-metoden igen. Har alltid "tänket" i bakhuvudet men varit lite slö den senarte tiden och det har visat sig så fint rund midja och lår! Så rivstart fick det bli med start idag. Med rivstart menas det att man utesluter nästan alla kolhydrater och äter proteiner, fett o grönsaker. Man går aldrig hungrig det kan jag lova. Det man bl a ska få i sig på en dag är 500g grönsaker(minst) och 450g proteiner(150g per måltid). Man bör äta var 3-4timme för att hålla blodsockret på en jämn nivå och dricka 2l iter vatten/dag. Så nu äter jag inte pasta, potatis, ris, bröd, socker mm. Jag kommer förmodligen skriva mer om metoden under min rivstart.
Jag gjorde en så grymt god broccoligratäng idag som jag bara måste dela med mig receptet på.
Jag gjorde en så grymt god broccoligratäng idag som jag bara måste dela med mig receptet på.
Broccoligratäng
500g broccoli
1 1/2 dl champinjoner
2 st tomater
1/2 rödlök
1 1/2 msk grönsaksfond
2dl vatten
1/2 dl sojagrädde
1 1/2 msk Mozarellakrydda
1/2 dl riven ost
salt & peppar
Jag använde mig av fryst broccoli och champinjoner. Lägg broccoli och svampen i en smord form. Hacka löken och skiva tomaterna och tillsätt dem. Blanda vattnet m fonden och häll över det plus grädden. Strö över mozarellakryddan och osten. Salta o peppra. In i ugnen i 20-30min på 225 grader. Klart!
Jag åt detta till både korven till lunchen och köttfärsbiffarna till middagen. Kanongott jag lova!
Josefine
Lät supergott och verkade smidigt att göra. Skall nog låna receptet och fylla kära makens matlådor ;)
Lina
antecknar och skriver ner :D