After eight kladdkaka






 
Ingredienser:
100 gr smör
16 after eight bitar
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
smör

till glasyren: 20 bitar after eight

Tillagning:
1. Smörj och bröa en form (med löstagbar kant.
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Lägg i after eight och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
3. Vispa ägg och socker pösigt.. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner/vispa ner blandningen i chokladsmeten.
5. Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
6.Ta ut ur ugnen och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 5-10 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan.
7. Låt kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
servera gärna med hallon och grädde till.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Victoria

Mums :)



Gott nytt år!

2008-12-30 @ 17:37:09
URL: http://vicss.blogg.se/
Postat av: Pontus

Kul variant på kladdkaka! Detta kommer jag pröva!

2009-09-28 @ 15:52:28
URL: http://kladdkakarecept.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0