Pata negra-inlindad anklevermousse med potatistryffelpuré


NYÅRSMENY 2009/2010 rätt 3 av 9


Ingredienser:

5 Potatisar (mjölig)
1 msk smör
0,5 dl grädde
svartpeppar, vitpeppar, salt
tryffelolja

anklevermouse
pata negra (en typ lufttorkad skinka)
Crema di Balsamico Fikon (från Zeta)

Tillagning:

Potatispuré
1. Skala och koka upp potatisen.
2. Tillsätt smör, grädde tills du får rätt konsistens. Smaksätt med salt, peppar efter smak.
3. Smaksätt purén med tryffelolja - efter smak. Vill du lyxa tar du och river ner äkta tryffel.

Pata negra-inlindad anklevermousse
1. Gröp ur anklevermoussen och forma den till matskedsstora bitar.
2. Linda in anklevermoussen i en skiva pata negra.
3. Stek ca 15 sekunder på varje sida i smör.
4. Lägg upp på en tallrik tillsammans med potatispurén, ringla över fikonbalsamico över pata negran. Dekorera gärna med maccesallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0